noimage

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά ερευνητικά κέντρα,
είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1958 και από το 1989 εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Εκδηλώσεις

Περισσότερα

Newsletter
Newsletter
Διαβάστε το πρόσφατο Newsletter & προηγούμενα τεύχη

 

* required

 

Διετής απολογισμός
protovoulia21_IHR_NHRF

 

 

Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου

ΝΕΟΝ Έργο στην Πόλη 2024 | Ίρις Τουλιάτου | Before and After Science
Ο οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ συνεργάζεται με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και παρουσιάζει την έκθεση "Before and After Science", της εικαστικού Ίριδας Τουλιάτου σε επιμέλεια της Γαλήνης Νόττι.
Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα Έργο στην Πόλη 2024 και αναπτύσσεται στον εξωτερικό χώρο, στον χώρο υποδοχής και στη Βιβλιοθήκη Επιστήμης, Τεχνολογίας και Πολιτισμού «Κ.Θ. Δημαράς» του Ιδρύματος.

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48 | Διάρκεια έκθεσης: 27.05.2024 - 07.07.2024
Εγκαίνια: 27 Μαΐου 2024, 19:00

Εισαγωγή πτυχιούχων στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ογκολογία: Απότην Ογκογένεση έως τη Θεραπεία» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025
Θα λειτουργήσουν 2 τμήματα, εκ των οποίων το ένα στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης και το άλλο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα.
Προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών: 26.07.2024

Πεπτίδια που αντιστοιχούν σε περιοχές με αυξημένη τάση για συσσωμάτωση της πρωτεΐνης καθεψίνης D αποτελούν τα πιο υποσχόμενα μόρια-αναστολείς της νόσου του Alzheimer
Το Κέντρο Αρχιμήδης του Ε.Κ.Π.Α. και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), ανακοινώνουν μια νέα κατάθεση αίτησης χορήγησης εθνικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Η εν λόγω τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ, Βασιλική Οικονομίδου και από την Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του ΕΙΕ, Δρ. Νίκη Χονδρογιάννη.

Στη φάση της κλινικής αξιοποίησης περνά συνθετική ουσία κατά της Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας, με τη συμβολή των εργαστηρίων του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΧΒ/ΕΙΕ) και του Πανεπιστημίου Κρήτης
Σε μια σημαντική εξέλιξη οδήγησε η συνεργασία του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΧΒ/ΕΙΕ) με τη spin-off εταιρεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, BioNature, καθώς η τελευταία υπέγραψε συνεργασία με τη διεθνή φαρμακευτική εταιρεία Novaliq προκειμένου να προχωρήσει η κλινική αξιολόγηση της συνθετικής ουσίας BNN27, σε μορφή κολλυρίου με νανοτεχνολογική σύνθεση (licensing: αδειοδότηση για ανάπτυξη νέου φαρμάκου) κατά της Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας, μιας πάθησης που απασχολεί διεθνώς περίπου 190 εκατομμύρια ασθενείς.

Περισσότερα

 
NEON_NHRF_Exhibition
Φωτογραφία © Στάθης Μαμαλάκης | Ευγενική Παραχώρηση NEON

Μορφωτικές Εκδηλώσεις

Μορφωτικές

Εκδόσεις

editions

Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο ΙΙΕ

online bookstore

Μεταπτυχιακά Προγράμματα

postgraduate

Eκπαιδευτικές δράσεις

educational activities

Υποδομές

inftastructure

 • Θέσεις εργασίας

  Θέσεις εργασίας, προσκλήσεις για επόνηση διδακτορικής ή μεταδιδακτορικής έρευνας και αποτελέσματα επιλογής.

 • "Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ"

  Πληροφορίες σχετικά με τα έργα "Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ" στα οποία συμμετέχουν οι ερευνητές και τα Ινστιτούτα το ΕΙΕ.

 • Επιστημονικές Βάσεις Δεδομένων

  Σημαντικές επιστημονικές βάσεις δεδομένων και ψηφιακές συλλογές ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

 • Αποθετήριο ΗΛΙΟΣ

  Υποδομή οργανωμένου ψηφιακού περιεχομένου που παρέχει ανοικτή διαδικτυακή πρόσβαση στο πλούσιο επιστημονικό έργο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

 • 60 Χρόνια ΕΙΕ

  Παρουσιάσεις και οπτικοακουστικό υλικό από τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυσή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Ακολουθήστε μας