Εθελοντική Αιμοδοσία
Αγαπητοί συνάδελφοι.
Ο ΣΠ-ΕΙΕ διοργανώνει προγραμματισμένη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ για το Προσωπικό του ΕΙΕ, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008 και ώρες 10:00 με 13:00, στην Αίθουσα Σεμιναρίων, στο ισόγειο του κτηρίου.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Γ.Ν.Α. ''Ευαγγελισμός''.
Θυμηθείτε: η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι βασικός πυλώνας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και η προσφορά αίματος αποτελεί τον σημαντικότερο κρίκο του κοινωνικού εθελοντισμού!
Για περισσότερες πληροφορίες για την εθελοντική αιμοδοσία δείτε παρακάτω:
http://www.evaggelismos-hosp.gr/index.php?ID=aimodosia
Οδηγίες για τον αιμοδότη πριν και μετά την αιμοδοσία :
· Ο αιμοδότης μπορεί να δίνει αίμα πρωινές ή απογευματινές ώρες. Καλό είναι η αιμοδοσία να γίνεται όταν ο αιμοδότης είναι ξεκούραστος.
· Πριν την αιμοδοσία πρέπει να έχει προηγηθεί ελαφρύ γεύμα (π.χ. πρωινό). Μετά την αιμοδοσία ο αιμοδότης πρέπει να ακολουθεί τις συμβουλές του νοσηλευτικού προσωπικού.
Να πάρει την τροφή που του προσφέρεται. Να μην αποχωρήσει από το Τμήμα αιμοδοσίας πριν του το επιτρέψει το υπεύθυνο προσωπικό.
· Να μην καπνίσει για 1 (μια) ώρα.
· Να μην οδηγήσει για 1 (μια) ώρα.
· Να μην κάνει έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.
· Να πάρει περισσότερα υγρά και καλό γεύμα την ημέρα της αιμοδοσίας.
· Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών την ημέρα της αιμοδοσίας.
· Σε περίπτωση αιμορραγίας από το σημείο φλεβοκέντησης, ο αιμοδότης θα πρέπει να σηκώσει το χέρι ψηλά και να εφαρμόσει πίεση.
· Ο επίδεσμος μπορεί να αφαιρεθεί μετά από 2-3 ώρες.
· Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία ο αιμοδότης μπορεί να απευθύνεται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή στο γιατρό της αιμοδοσίας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΣΠ-ΕΙΕ
|