ΕΣΠΑ 2021-2027

Fish_Superfoods

Ανάπτυξη νέων λειτουργικών ιχθυο-υπερτροφών για αποτελεσματικότερη ιχθυοκαλλιέργεια

Κατάσταση έργου
Ολοκληρωμένο
Πηγή χρηματοδότησης
ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ - ΕΣΠΑ 2014-2020 - ΕΠΑνΕΚ - "Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ"
Περίοδος υλοποίησης
28 ΙΟΥΛ 2020 - 27 ΝΟΕ 2023
Κωδικός έργου
Τ2ΕΔΚ-03599

Το ερευνητικό έργο “Fish_superfoods” σκοπεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων λειτουργικών ιχθυο-υπερτροφών με θετικές επιπτώσεις στην υγεία, την ανάπτυξη και τη διατροφική αξία εκτρεφόμενων ειδών ιχθύων, όπως το λαβράκι και η τσιπούρα. Οι νέες αυτές βελτιωμένες ιχθυοτροφές θα είναι εμπλουτισμένες σε βιοδραστικά πεπτίδια και ολιγοσακχαρίτες προερχόμενα από το μικροφύκος σπειρουλίνα (Arthrospira platensis), αλλά και με τροποποιημένα λιπίδια ιχθυοτροφών, τα οποία θα χαρακτηρίζονται από αυξημένη σταθερότητα στην οξείδωση. Τα διατροφικά συμπληρώματα αυτά θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων ιχθυοτροφών, με τελικό αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της ανάπτυξης, της υγείας και τη διατροφικής αξίας του λαβρακιού και της τσιπούρας.

Κατάσταση έργου
Ολοκληρωμένο
Πηγή χρηματοδότησης
ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ - ΕΣΠΑ 2014-2020 - ΕΠΑνΕΚ - "Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ"
Περίοδος υλοποίησης
28 ΙΟΥΛ 2020 - 27 ΝΟΕ 2023
Κωδικός έργου
Τ2ΕΔΚ-03599
Επιστημονικός Υπεύθυνος για το ΕΙΕ
Διευθυντής Ινστιτούτου Βιοκαινοτομίας (ΙΒΚ), Ε.ΚΕ.Β.Ε. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ», Συνεργαζόμενος Ερευνητής