Αναζήτηση
ΚΛΕΙΣΙΜΟΤα αντικείμενα στην καθημερινότητα: Ορολογία, χρήσεις και διακίνηση των αντικειμένων στον βενετοκρατούμενο ελληνικό χώρο
Αναστασία Γ. Γιαγκάκη, Μαρίνα Κουμανούδη, Aγγελική Πανοπούλου
Η μελέτη των αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν καθημερινά οι άνθρωποι της προβιομηχανικής εποχής προσκρούει α) στην αποσαφήνιση της ορολογίας με την οποία αναφέρονται στις πηγές, β) στον ακριβή προσδιορισμό της χρήσης τους καθώς επρόκειτο για πολυχρηστικά και επαναχρησιμοποιούμενα είδη, γ) στη διάκριση των εγχώριων από τα εισαγόμενα, αλλά και στη διάγνωση των επιδράσεων που δέχθηκαν τα πρώτα από τα δεύτερα και κυρίως, δ) στη σύνδεση των κειμενικών αντικειμένων με τα αντίστοιχά τους σωζόμενα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Στόχος του έργου είναι η διεπιστημονική έρευνα και η μελέτη των αντικειμένων καθημερινής χρήσης των υπό βενετική κυριαρχία ελληνικών περιοχών μέσω γραπτών και αρχαιολογικών δεδομένων.
