:

Αρχική Σελίδα

:

Θέση

:

Επικοινωνία

EN

 
invisible space
  Το ΕΙΕ Οργάνωση ΕΙΕ Ινστιτούτα ΕΚΤ Προσωπικό Εκδόσεις Νέα Βιβλιοθήκη Links
Invisible Space

 

Γενικά

Invisible Space

Πρόγραμμα 2012 - 2013.

Invisible Space

Φροντιστήρια-Σεμινάρια Θετικών Επιστημών

Invisible Space

Εκθέσεις

Invisible Space

Video Διαλέξεων

Invisible Space

Αρχείο

Invisible Space

Εκδόσεις

Invisible Space

 

 

Invisible Space

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις

Invisible Space

 

Video Διαλέξεων 2009-2010

 


Μηχανισμός των Αντικυθήρων
Περιήγηση στην αστρονομία και την τεχνολογία της εποχής του

Έκθεση και Επιστημονικές παρουσιάσεις

Κατά το διάστημα 7/12/09 – 25/01/2010 διοργανώθηκε έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, του σπουδαιότερου τεχνολογικού αντικειμένου που σώθηκε από τον αρχαίο κόσμο και το οποίο συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να εκπλήσσει το κοινό και τους ερευνητές.

Η έκθεση, πλαισιώθηκε από σχετικές επιστημονικές ομιλίες (στις 7 και 16/12/09), απαραίτητες για την κατανόηση της λειτουργίας του Μηχανισμού και την τοποθέτησή του στο πλαίσιο της Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας..

Το σύνολο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε από το Πρόγραμμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Επιστημών και της Τεχνολογίας του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής και Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας - ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος Hephaestus (''Hellenic Philosophy, History and Environmental Science Teaching Under Scrutiny'') του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ε.Ε. (RegPot-2008-1).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για να παρακολουθήσετε τα VIDEO των εκδηλώσεων είναι να κατεβάσετε το REAL PLAYER από το site www.real.com

 

 
Invisible Space Invisible Space

    Εθνικό 'Ιδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 116 35, Αθήνα - Τηλ.: +30.210.72.73.700

Invisible Space
Invisible Space

 

© Εθνικό 'Ιδρυμα Ερευνών

Invisible Space