noimage

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), ένα από τα μεγαλύτερα Ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα,
είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1958 και
από το 1989 εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ)
του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων στο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» για το ακαδημαικό έτος 2020-2021
Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), προσκαλεί υποψήφιους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» (M.Sc. in Bioentrepreneurship). Θα λειτουργήσουν δύο (2) τμήματα, ένα στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα και ένα στις εγκαταστάσεις του ΕΙΕ, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, στην Αθήνα.

Νewsletter - Μάιος 2020
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter του ΕΙΕ ή εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

Γνωρίστε ψηφιακά τους πρώτους βουλευτές της χώρας
Το ερευνητικό έργο «Αντιπρόσωποι Εθνοσυνελεύσεων - Βουλευτικό» αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής πριν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καρπός συνεργασίας του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ) και της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

«Ογκογένεση: από την Ογκογένεση έως τη Θεραπεία»
H επίσημη ιστοσελίδα του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης & του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας (ΙΧΒ/ΕΙΕ) είναι διαθέσιμη εδώ: http://www.oncologymaster.gr/.
 

«Χαρτογραφώντας τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς της Πελοποννήσου 18ος - 20ός αιώνας»
Χρηματοδότηση ύψους 37.000 € εγκρίθηκε για το ερευνητικό πρόγραμμα «Χαρτογραφώντας τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς της Πελοποννήσου 18ος - 20ός αιώνας», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δημήτρη Δημητρόπουλο, Διευθυντή Ερευνών ΤΝΕ/ΙΙΕ/ΕΙΕ.

Περισσότερα

Newsletter
Newsletter
Διαβάστε το Newsletter Μαίου 2020
& προηγούμενα τεύχη

 

* required

 

Highlights
protovoulia21_IHR_NHRF

Επιστημονικές δράσεις και προγράμματα του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ) για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Νέα από τα Ινστιτούτα

  • IXΒ & IΘΦΧ

    New cationic heptamethinecyanine-graphene hybrid materials

    Μια πρωτότυπη εργασία, καρπός συνεργασίας των δύο θετικών Ινστιτούτων του ΕΙΕ (ΙΧΒ/ΕΙΕ και ΙΘΦΧ/ΕΙΕ), δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό “Dyes and Pigments”. Οι ερευνητές του ΙΧΒ/EIE: Δρ. Κ. Προυσής, Δρ. Β. Ζουμπουρλής και Δρ. Θ. Καλογεροπούλου και ο ερευνητής του ΙΘΦΧ/ΕΙΕ Δρ. Ν. Ταγματάρχης, μελέτησαν τον σχεδιασμό και τη σύνθεση νέων κατιονικών κυανινών χρωστικών εγγύς υπερύθρου και τη χρήση αυτών στην ομοιοπολική τροποποίηση φύλλων γραφενίου με πιθανές βιοεφαρμογές και, ειδικότερα, στη φωτοθερμική θεραπεία του καρκίνου.

     

    Περισσότερα

    IXΒ

    A Proof-of-Concept Study on the Therapeutic Potential of Au Nanoparticles Radiolabeled with the Alpha-Emitter Actinium-225

    Haspin-dependent and independent effects of the kinase inhibitor 5-Iodotubercidin on self-renewal and differentiation

    O Εντεταλμένος Ερευνητής του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας (ΙΧΒ/ΕΙΕ), Δρ. Δ. Στέλλας, είναι συν-συγγραφέας στις παραπάνω πρόσφατες δημοσιεύσεις.

     

    Περισσότερα

    IIE

    Γνωρίστε ψηφιακά τους πρώτους βουλευτές της χώρας! Το ερευνητικό έργο «Αντιπρόσωποι Εθνοσυνελεύσεων - Βουλευτικό» αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής πριν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καρπός συνεργασίας του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ) και της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

     

    Περισσότερα

  • ΙΘΦΧ

    Μελέτη του Δρ. Στέργιου Πίσπα στο επιστημονικό περιοδικό ACS Publications σχετικά με τις διεπιφανειακές ιδιότητες και τη συμπεριφορά αμφίφιλων συμπολυμερών κατά συστάδες, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΙΘΦΧ/ΕΙΕ με την ομάδα του Harbin University of Science and Technology.

     

    Περισσότερα

    IXΒ

    Το έργο "Advanced Research on the 3D Structure of Mosquito Odorant Receptor Coreceptor (3D-ORCO)” που συντονίζεται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Διευθυντή Ερευνών Δρ. Σπύρο Ζωγράφο του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας (ΙΧΒ/ΕΙΕ), συγκαταλέχθηκε μεταξύ των 22 προτάσεων Κατηγορίας ΙΙ, στην επιστημονική περιοχή «Επιστήμες Ζωής - Ιατρική και Επιστήμες Υγείας», που χρηματοδοτούνται από το ΕΛΙΔΕΚ.

     

    Περισσότερα

    IIE

    Με το μεγαλύτερο μέρος του να αποτελείται από τα άρθρα των επιστημόνων που συμμετείχαν στο Workshop "Women and Monasticism in the Medieval Eastern Mediterranean: Decoding a Cultural Map" που πραγματοποιήθηκε στο ΕΙΕ, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Women's Monasticism in the Late Byzantine Period", κυκλοφορεί ο ομώνυμος τόμος από τις εκδόσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

     

    Περισσότερα

  • ΙΘΦΧ

    Συναντήσαμε τον Ερευνητή Γ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δρ. Εμμανουήλ Κλώντζα, ο οποίος μας μίλησε για τον Τομέα Μοριακής Φυσικής & Υπολογιστικής Χημείας του ΙΘΦΧ/ΕΙΕ όπου ανήκει.

     

    Περισσότερα

    ΙΧΒ

    Ο Δρ. Κυριάκος Προυσής, Εντεταλμένος Ερευνητής του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας (ΙΧΒ/ΕΙΕ), είναι ο νέος ερευνητής του ΕΙΕ που συναντήσαμε αυτόν τον μήνα, για να μας μιλήσει σχετικά με την έρευνά του και τη συμβολή της στην προσέγγιση των σύγχρονων ασθενειών.

     

    Περισσότερα

    IIE

    Ο Δρ. Βύρων Αντωνιάδης από το ΙΙΕ/ΕΙΕ μας μιλά για τον τομέα της έρευνάς του και τη συμβολή της στην πρόσληψη της Αρχαιότητας.

     

    Περισσότερα

Μορφωτικές Εκδηλώσεις

Εκδόσεις

Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο ΙΙΕ

Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Eκπαιδευτικές δράσεις

Υποδομές

  • Θέσεις εργασίας

    Θέσεις εργασίας, προσκλήσεις για επόνηση διδακτορικής ή μεταδιδακτορικής έρευνας και αποτελέσματα επιλογής.

  • "Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ"

    Πληροφορίες σχετικά με τα έργα "Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ" στα οποία συμμετέχουν οι ερευνητές και τα Ινστιτούτα το ΕΙΕ.

  • Επιστημονικές Βάσεις Δεδομένων

    Σημαντικές επιστημονικές βάσεις δεδομένων και ψηφιακές συλλογές ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

  • Αποθετήριο ΗΛΙΟΣ

    Υποδομή οργανωμένου ψηφιακού περιεχομένου που παρέχει ανοικτή διαδικτυακή πρόσβαση στο πλούσιο επιστημονικό έργο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

  • 60 Χρόνια ΕΙΕ

    Παρουσιάσεις και οπτικοακουστικό υλικό από τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυσή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Ακολουθήστε μας